Segla med Skonaren Vega

Segla med Skonaren Vega – vinnare av Tall Ship race 2014

Att segla med Vega är något unikt som vi på Sailon Event verkligen kan rekommendera alla oavsett om man är en inbiten seglare eller en landkrabba som vill uppleva något utöver det vanliga.
Att uppleva känslan av historiens vingslag, vattnets porlande mot stäven, vindens sus i riggen och vetskapen om att man färdas bara med vindkraft, skänker ro åt själen. Du som seglar med Vega upplever hur människan i en anda av ödmjukhet samarbetar med naturkrafterna. Det blir ett äventyr och en upptäcktsresa i en levande historia med bäring in i framtiden.
Samma omsorg som lagts på att åstadkomma ett skeppsbygge av högsta kvalitet genomsyrar hela seglingsverksamheten så att dagens människor får möjlighet att uppleva gemenskapen som utvecklas ombord och bli delaktiga i en tradition som många hört talas om, men få har upplevt.

Vill du uppleva att segla med detta fantastiska skepp kan du antingen beställa en offert för din grupp eller följa med på någon av de schemalagda seglingarna som anordnas på olika ställen, se årets rutter till höger. Vega har en stor salong som lämpar sig mycket bra för t ex konferenser, föredrag och kurser. Skeppet har komplett restaurangkök, fullständiga rättigheter och övernattningsmöjligheter för ca 20 personer.

Egil som är skeppare på Vega är också vigselförättare. Trevligare och mer stämningsfull plats för ett bröllop får man nog leta efter.

Missa inte denna unika chans,
skicka en bokning- eller offertförfrågan

Var noga med att skriv rätt epostadress
Gärna mobilnummer så vi kan ha SMS kontakt

Priser

1 dag 750 kr
barn under 16 år 375 kr
ca 5 timmars segling med lunch och fika

3 dagar 3 950 kr/person
4 dagar 4 950 kr/person
5 dagar 5 950 kr/person
6 dagar 6 950 kr/person

Alla priser inklusive moms


Fakta om Vega

Byggd i Viken 1909
Restaurerad 1993 – 2008
Tonnage 148 registerton
Löa 30,5m
Bredd 7,75m
Djup 2,7m
Segelyta 650 m2
Höjd över vattnet 27m
Huvudmaskin. Callesen Diesel 260hk
Hjälpmaskin. BM Diesel 380/220V
Gästhytter 7
Bäddar 14 – 29
Gäster 70 (dagturer)
Besättning 4 – 7
Vega är utrustad och bemannad enligt Transportstyrelsens krav och har passagerarcertifikat