Att hyra ut båten blir ett allt vanligare sätt att finansiera sin båt. Sailon Event hyr ut segelbåtar och motorbåtar som är privatägda.

Att äga en båt ger dig som båtintresserad en frihet att komma ut på sjön när du vill med vänner och familj. Men att äga en båt innebär också en hel del tid och omkostnader. Du som är båtägare tycker säkert att det är roligt och värt varenda timme som du lägger ner på rustning, vaktnätter och städdagar på båtklubben. Däremot är det säkert en del av oss som ställer oss frågan om det är värt kostnaden för den tiden som vi har möjlighet att utnyttja båten.

När semestern är slut ligger båten ofta still, då kan det bli en välkommen extra inkomstkälla, att hyra ut båten när du själv inte använder den. Det finns många intresserade med lång erfarenhet som vill ut på sjön och efterfrågan på hyresobjekt ökar år efter år. De allra flesta har haft båt tidigare men av olika anledningar valt att hyra båt istället för att äga en egen.

För att uthyrningen ska bli lyckad är det viktigt att klargöra både vad du som båtägare och din hyresgäst har för förväntningar och krav. Missar man det kan det lätt uppstå missförstånd.

Det är just därför som Sailon Event finns. Vi gör vårt yttersta för att alla frågetecken ska rätas ut och att alla involverade ska känna sig trygga och uppleva det som ett vinn vinn förhållande. Vi bidrar med vår erfarenhet och kunnande för att du som båtägare ska känna dig trygg under hela  uthyrningsprocessen.

Läs mer under frågor&svar hur det går till i detalj

Om du undrar över något är du alltid välkommen att höra av dig till oss på Sailon Event.