Hyr segel eller motorbåt

På Sailon Event kan du hyra segelbåt eller motorbåt i Stockholms skärgård, Gryts skärgård, Västkusten och övriga Sverige.

Att hyra båt är en trevlig, flexibel och bekymmersfri lösning att ha båt. Du kan exempelvis välja olika utgångshamnar om du vill uppleva flera delar av vår kust och skärgård. Det är även ett smidigt sätt att testa olika båttyper före ett blivande båtköp. Hos oss kan du hyra segelbåt och motorbåt i olika storlekar, allt från nästan nya till lite äldre båtar i gott skick.

Om att hyra båt

Du kanske inte har den tid som krävs att äga en båt, men vill ändå väldigt gärna komma ut på sjön en vecka eller två. Här finns en härligt utbud av båtar i alla storlekar och plånböcker

Men för att det ska bli precis så underbart som du hoppas och tror är det viktigt att väldigt tydligt klargöra både vad båtägaren och du som hyresgäst har för förväntningar och krav. Missar man detta kan det uppstå missförstånd.

Det är just därför som Sailon Event finns. Vi gör vårt yttersta för att alla frågetecken ska rätas ut och alla involverade ska känna sig trygga och uppleva att det är ett vinn vinn förhållande

Här söker du en båt att hyra

Här kan du kolla igenom vårt kompletta utbud från lista i bokstavsordning.

Här ser du vilka båtar som är tillgänglig vilka veckor  kombinerat med länk till båtfakta och pris.

Så här går det till att hyra båt

  • När du hittat en båt som uppfyller dina förväntningar, kontrollera att den är ledig och skicka en bokningsförfrågan, båten blir då preliminärbokad i bokningskalendern.
  • När vi mottagit bokningsförfrågan kontaktar vi båtägaren och stämmer av att båten är ledig och dina kunskaper och erfarenheter stämmer överens med båtägarens krav.
  • När båtägaren godkänt uthyrningen får du en bekräftelse på mail. Därefter kommer ett separat mail om att betala in bokningsavgiften. När vi mottagit betalningen skickas alla avtal och checklistor. Kontraktet godkänns elektroniskt så ni inte behöver skriva ut och skicka papper till varandra. Tänk på att läsa igenom allting noga så att allt stämmer innan ni godkänner kontraktet. I samband med detta markeras också båten som bokad. Bra att veta också är att båtägaren ansvarar för att båten är försäkrad för uthyrning.
  • Nu kan ni ta kontakt med varandra. Nu ska du också betala 30% av hyresbeloppet till båtägaren. Därefter händer ingenting förrän 14 dagar före uthyrningen då den resterande hyran för båten ska vara inbetald till båtägaren.
  • I samband med att båten hämtas ut ska självrisken deponeras till båtägaren.
  • Därefter följer den efterlängtade båtturen.
  • När din hyrestid är över vill vi gärna att du utvärderar din upplevelse. Det ger oss möjlighet att återkoppla både det som har varit bra och det som eventuellt fungerat mindre bra.  Allt för att både vi och båtägaren ska bli ännu bättre